1. Inventatorul:
Vechi persi foloseau saltele cu apa cu 3000 de ani in urma. Ei dormeau pe saci cu apa facuti din piele de capra pe care ii incalzeau peste zi la soare.

In 1851 doctorul britanic William Hooper perfectioneaza acest vechi sistem de saltea cu apa. El descopera avantajele somnului fara presiune si il foloseste in terapii, confectionand o saltea cu apa din cauciuc.

In 1970 americanul Charles Hall imbunatateste conceptul folosind pentru prima data vinylin asfel construind pentru prima oara cunoscuta saltea cu apa de azi.

2. Diferenta dintre saltele:
Suprafata si continutul pot diferi, camerele sau straturile din interiorul saltelei stabilizeaza patul usor, greu sau total. Stabilizarea depinde de sensibilitatea personala a fiecaruia. Sa nu deranjeze senzatia de plutire in timpul somnului.

Aceste saltele cu straturi stabilizatoare li se acorda cele mai bune note. Saltelele moderne sunt tot mai des confectionate din vinylin sub 0,60mm pentru a da un confort, flexibilitate si durata de viata mai mare saltelelor. Mai exista diferenta dintre sistemul (UNO = o saltea) si (DUO = doua saltele) despre care va putem informa si sfatui telefonic.

3. Rame:
In principiu orice rama deoarece salteaua cu apa are un podest propriu pe care sta, iar rama are numai un rol optic putand fi asorta cu restul dormitorului. Cu alte cuvinte salteaua cu apa se poate incadra in orice pat ce indeplineste cateva conditii minime. La comanda va putem oferii mai multe modele de paturi.

4. Pentru spate:
Un pat cu apa va sustine spatele intr-un mod ideal pentru ca apa ia intru totul forma corpului dvs. Salteaua se modeleaza exact corpului. Greutatea sau forma corpului nu au nici o importanta. Presiunea moale si caldura placuta a saltelei aduc un confort si relaxare optima spatelui.

5. Doctorul recomanda:
Saltelele cu apa sunt recomandate in cazul arsurilor grave diminuind disconfortul. Rezultate bune s-au obtinut in cazul pacientilor suferinzi de reumatism, artrita si alte afectiuni ale spatelui.

Aceste saltele sunt folosite la ingrijirea nascutilor prematuri, iar pentru femeile gravide sunt o mare usurare pe perioada de sarcina. Cei alergici si asmaticii prefera saltelele cu apa pentru igiena lor perfecta. In general somnul profund si linistitor pe o saltea cu apa ajuta la regenerare si sanatate.

6. Gradul de stabilizare:
Saltelele moi nu sunt sanatoase. O saltea cu apa nu este nici pe departe moale, dupa cum afirma multi ci doar un sprijin perfect. Doctorii, cercetetorii si producatori de sisteme de paturi spun laolalta ca, corpul trebuie sa stea lungit cat mai ergonomic exact cum este pe o saltea cu apa.

7. Se poate trezi partenerul cand ma misc in pat?
La sistemul uno (o singura saltea) putin probabil, in functie de gradul de stabilizare. La sistemul duo (doua saltele), folia dintre ele impiedica transmiterea miscarii. Ele actioneaza ca doua saltele independente in cadrul aceluiasi pat.

8. Poate aparea senzatia de rau de mare?
Cu siguranta nu! Stabilizatoarele din interior amortizeaza transmiterea acestora.

9. Viata unei saltele cu apa?
Datorita calitatii materialelor folosite si a tehnologiei de fabricare avansate, durata de viata a unei saltele cu apa poate depasi 40 de ani. Sa ne gandim cate saltele clasice schimbam in acest timp!

Garantia saltelelor cu apa oferite de noi este de 5 ani.

10. Poate miscarea apei sa deranjeze fonic?
Nu! Dupa umplerea saltelei cu apa, aerul este aspirat cu ajutorul unei pompe cu vacum (pe care o primiti gratis cu setul de intretinere). In lipsa aerului apa nu poate "plescai".

11. Nu este patul cu apa prea greu pentru podea?
Sub nici o forma! Un pat cantareste 500-600 kg, echivalentul a 8 persoane care stau la o masa. Presiunea exercitata de un frigider este mult mai mare (greutatea mare raportata la o suprafata mica).

12. Se poate sparge o saltea cu apa?
Imposibil. Paturile sunt sisteme fara presiune. Daca orificiul de umplere este deshis si va asezati pe saltea apa nu iese. In cazul unei perforari (salteaua nu rezista totusi la un atac cu cutitul din bucatarie) apa se scurge in vana de siguranta.

13. Animalele domestice pot deteriora salteaua?
Slabe sanse. Husa saltelei este foarte stabila si rezistenta chiar si la ghiarele si colti animalului dvs (nu garantam in cazul animalelor salbatice: lei, pantere sau hipopotami) foarte posibil de placere sa nu vrea sa mai plece.

14. Se poate deforma salteaua daca sar copiii pe ea?
In comparatie cu saltelele normale, sistemele de sustinere (arcuri,bureti,etc.) la saltelele cu apa nu exista deci nu are ce se deforma, pastrandu-si forma in proportie de 100%.

15. O tigara poate dauna saltelei cu apa?
Cu siguranta husa saltelei ca la orice pat se va deteriora. Suprafata saltelei din vinil nu poate fi gaurita in principiu, datorita masei mari de apa din interior care raceste locul foarte rapid.

16. Pot repara singur o perforare a saltelei?
In cazul unui accident puteti repara o eventuala perforare cu ajutorul kit-ului de reparatii (oferit de asemenea gratuit), fara a fi nevoie sa goliti salteaua de apa. O lipitura buna nu scurteaza viata saltelei.

17. Este vinilul saltelei toxic?
Nu. Principiul de fabricare este identic cu cel folosit in industria alimentara.

18. Apa trebuie inlocuita?
Nu . Doar in cazul unei mutari. Impotriva algelor si bacteriilor este suficienta adaugarea unei solutii speciale de doua ori pe an (pentru primul este oferita gratis).

19. Cum se intretine un pat cu apa?
Setul de intretinere contine si o solutie pentru curatarea suprafetei de vinil a saltelei, husa poate fi spalata. la maxim 60 grade.

20. De ce trebuie un sistem de incalzire reglabil ?
Pentru obtinerea temperaturii dorite in functie de anotimp. Astfel vara salteaua va avea o temperatura placuta sub cea a corpului, iar iarna corpul va fi invaluit de caldura. Temperatura optima este intre 27-30 grade sistemele noastre de incalzire se pot regla foarte exact Ón functie de temperatura dorita.

21. Se impaca apa cu electricitatea, poate fi periculos?
Sistemele de incalzire sunt rezistente la apa si protejate special, si impreuna cu folia de siguranta si salteaua formeaza o protectie tripla.

22. Nu sunt costurile de incalzire prea mari ?
NU! Termostatul reduce foarte mult consumul de energie, fiind foarte economic. In perioada rece patul contribuie si la incalzirea camerei.

23. Exista efecte negative ale apei asupra organismului?
NU! Doar apele curgatoare (izvoare subterane) produc fluxuri ionice. Apa statatoare si calduta chiar protejeaza.

24. Pana de curent
O pana de curent de pana la 12 ore nu are influenta asupra temperaturi patului.

25. In pret sunt incluse :
  • 1. Rama PAL melaminat
  • 2. Rama din burete
  • 3. Cada de siguranta
  • 4. Saltea, saltele (duo)
  • 5. Sistem de incalzire cu termostat
  • 6. Husa matlasata
  • 7. Coltare din aluminiu
  • 8. Pompa pentru scoaterea aerului
  • 9. Kit de reparatie
  • 10. Pastila pentru tratarea apei
Saltele | Saltele Italiene